Deutz F2M315 1937  orig. verkeersuitvoering


 Deutz F2M315 1937  orig. verkeersuitvoering
Deutz F2M315 1937 orig. verkeersuitvoering met een bijpassende wagen op volrubberen wielen volgeladen met planken op de oogstfeesten in herderen (B).
 

F2M315 stratenuitvoering met cabine

Advertentie uit tijdschrift of krant van 1934 toen de Deutz MTZ en de F2M315 nog samen werden gebouwd in Köln28 Inch velgen gemonteerd met zeldzame originele voor-oorlogse banden.De 'Anhängerdreieck' boven op de tractor was in de jaren 30,40 en 50 verplicht wanneer de tractor een of meerdere aanhangers transporteerde. De driehoek voorzien van verlichting moest dan omhoog geklapt staan om het overige verkeer te waarschuwen voor de lengte van de combinatie, wanneer er geen aanhanger werd getrokken dan moest de driehoek omlaag geklapt zijn.Een dorspoelie / riemschijf was een optie die men kon kiezen, veel stratenuitvoeringen werden verkocht zonder dorspoelie en zelfs niet met de mogelijkheid er achteraf een te monteren. Op bovenstaande Deutz kon een poelie achteraf gemonteerd worden, zie vierkante deksel op versnellingsbak. Op onderstaande foto is er geen montage van de poelie mogelijk, hier ontbreekt het deksel met daarachter de aandrijving. in plaats daarvan is er een treeplankje gemonteerd waar men op kon staan voor het makkelijk afvullen van de tank.


 
Onze beide 28er 'Stahldeutz' hebben toevallig wel een dorspoelie, voor het gebruik ervan moet dan wel eerst het rechter voorspatbord worden gedemonteerd.


 
Oldtimertractoren M. Huijnen te Sibbe